Як запекти яловичину в духовці?

Як запекти яловичину в духовці?

Для великого родинного торжества або просто, смачного обіду, можна приготувати соковитий великий шматок яловичини в духовці. Таке м’ясо виходить ароматним, ніжним і більш корисним, ніж смажене. Якщо нарізати вже запечену яловичину тонкими пластами, то можна її використовувати для приготування бутербродів і смачних салатів. Знаючи основні принципи приготування яловичини в духовці, можна з будь-якого прийому їжі зробити свято.

Для запікання підійде свіжий (Не заморожений) шматок молодої яловичини, досить м’який і без неприємного або стороннього запаху. Саме правильно вибране м’ясо буде наполовину запорукою того, що страва вийде смачним. Перед початком готування шматок яловичини потрібно гарненько промити і обсушити, використавши для цього паперовий рушник. Для того щоб м’ясо, в підсумку, вийшло соковитим і м’яким, його обмазують заздалегідь приготовленим маринадом, в якому витримують не менше двох годин у прохолодному місці. Для запікання яловичини найкраще підійдуть рукав, фольга або пергамент.

Також для цього можна використовувати спеціальний посуд з кришкою, призначену для духовки скляну або керамічну каструлю. Ще може знадобитися деко. Яловичина в духовці — найкращі рецепти Рецепт 1: Яловичина, запечена у фользі Ніжне і ароматне м’ясо, приготоване за цим рецептом, стане вашим коронною стравою. Все геніальне просто вираз як не можна краще підходить до яловичини, запеченої у фользі.

Інгредієнти яловиче м’ясо 1-1, 5 кг; морквина 1 шт. ; Соєвий соус 2 ст. лож. ; Чорний перець і сіль.

Спосіб приготування Підготовлену яловичину натерти чорним перцем і сіллю. Далі його потрібно замаринувати на пару годин в такій суміші: в соєвий соус додати подрібнений часник. Можна використовувати і інший маринад, приготований з лимонного соку з оливковою олією. Потім м’ясо шпигують часником і скибочками сирої морквини. Для цього потрібно в яловичині зробити поздовжні невеликі розрізи, куди і вставляти шматочки овочів.

Приготований таким чином шматок м’яса потрібно загорнути в 2 шари фольги, гарненько загнув краю, щоб не витікав сік. Розігріти духову шафу до 220 C і поставити в нього яловичину, попередньо помістивши її на деко. Запікати близько 2-х годин, потім вийняти м’ясо з фольги і продовжити його випічку ще на 10-15 хв. до появи апетитною кірки. Для цієї страви краще всього брати окіст, вирізку або лопаткову частину.

Як маринад використовуються гірчиця зі спеціями і вода. Яловичина виходить особливо соковитою, оскільки обкладається беконом. Інгредієнти 300 гр. бекону;

5 чайн. лож. готової гірчиці; 1 чайн. лож. сухого базиліка;

1 чайн. лож. паприки; 1 чайн. лож. суміші хмелі-сунелі; чайн. лож. чорного меленого перцю; 1 чайн. лож. солі. Спосіб приготування Приготований шматок м’яса нашпигувати часником, нарізаним соломкою.

Потім нанести на нього рівномірним шаром гірчицю, сіль і спеції. Помістити яловичину в глибокий посуд і залити незначною кількістю води. Відправити в холодильник промаринуватися хоча б на 3 години.

Бекон нарізати довгими, тонкими смужками (чим тонше тим краще), приправити його сіллю, паприкою і перцем. Відправити в холодильник. Вистелити фольгою форму так, щоб блискуча сторона була зовні, і помістити на неї мариноване м’ясо. Бекон слід рівномірними рядами викласть на яловичину, зробити з нього щільну кришку на м’ясо.

Зверху все накрити фольгою, добре запечатати і випікати в духовій шафі при 220 С протягом години. Поява рукава для запікання набагато спростило життя господинь, допомагаючи їм готувати соковите і ніжне м’ясо без особливих зусиль.

Попередньо замаринована яловичина, приготована таким способом, по справжньому вразить ваших гостей своїм вишуканим смаком. Інгредієнти 800 гр. яловичої м’якоті; 1 стіл. лож. оливкової олії;

1 чайн. лож. паприки; 3 стол. лож. соєвого соусу; 1 щіпка чорного меленого перцю.

Спосіб приготування Цибулю подрібнити півкільцями. М’ясо нарізати поперек волокон невеликими брусками і трохи відбити.

У глибокому посуді з’єднати яловичину, цибулю, соєвий соус, оливкова олія і спеції, все добре перемішати і відставити для маринування на годину при кімнатній температурі. Викласти мариновану яловичину в кулінарний рукав, скріпити його з боків і поставити на запікання в духову шафу при 200 С від 45 хвилин до години. На гарнір до цього блюда можна подати овочі або рис.

Щоб отримати соковите м’ясо, його потрібно поміщати тільки в гарячу духовку. Утвориться скоринка не дозволить соку витекти назовні.

Коли яловичина почне підрум’янюватися, нагрів слід зменшити. За годину до готування м’ясо потрібно вийняти з холодильника. Якщо вам попався жирний шматок м’яса, то його треба натерти сухим гірчичним порошком.

Це не тільки нейтралізує зайву жирність, але і додасть яловичині пікантний смак.

Як запекти яловичину в духовці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты