Як вибрати гранат?

Як вибрати гранат?

Гранат це справді чарівний плід. Він володіє неймовірною кількістю корисних для організму вітамінів і мікроелементів. Недарма на Сході гранат вважають королем плодів. І навіть його зовнішній вигляд говорить про королівському становищі, адже хвостик граната має форму корони.

Про гранаті Багато хто вважає гранат фруктом, але це не так. Гранат це ягода. Вона містить такі необхідні для здоров’я людини мінеральні речовини як залізо, кальцій, магній, калій, натрій, кремній, фосфор, а також фітонциди, біофлавоноїди, танін, клітковину, глюкозу, фруктозу, лимонну кислоту, вітаміни А, С, Е, В1, В2, та ін Завдяки цьому вживання граната сприяє нормалізації гемоглобіну в крові. Цей плід рекомендують при захворюваннях нирок, серця, легенів, печінки.

Прийом в їжу гранатів поступово знижує артеріальний тиск при гіпертонії. Гранат вважають природним антидепресантом.

А завдяки вмісту естрогенів, гранат здатний полегшувати симптоми клімаксу у жінок. Але в цьому випадку зернятка потрібно їсти обов’язково разом з кісточками. Бо саме в кісточках міститься масло, яке відновлює і підтримує гормональний баланс.

Доведено, що регулярне вживання граната знижує ризик появи ракових захворювань. Крім того, гранат є хорошим біогенним стимулятором, тому дуже корисний для дітей. Сік граната має хороші жарознижувальні властивості. Він містить антиоксиданти, тому підвищує імунітет і загальний тонус організму.

Завдяки своїм антиоксидантними властивостями гранатовий сік допомагає чоловікам у боротьбі з імпотенцією. Гранатовий сік перед вживанням краще розбавляти водою, тому що міститься в ньому кислота може подразнювати слизову шлунка і пошкодити зубну емаль. Щоб уникнути цього варто пити розведений сік через соломинку.

Як отримати гранатовий сік? Сік граната можна легко добути в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти цілий гранат і енергійно м’яти його з усіх боків. Важливо щоб шкірка була абсолютно цілої, і сік не почав витікати завчасно.

Коли гранат стане зовсім м’яким, потрібно акуратно зробити ножем дірочку, підставити стакан і вичавити сік. Гранатовий сік також можна отримати за допомогою соковижималки для апельсинів. Для цього плоди граната треба помити, розрізати на дві частини і з кожної півсфери вичавлювати сік також як з апельсинів.

Як вибрати хороший солодкий і соковитий гранат? Вибрати гранат, щоб усередині він виявився стиглим, соковитим і солодким, не розкриваючи його, досить важко, але можливо. Насамперед, потрібно звернути увагу на шкірку.

Вона повинна бути насиченого червоного кольору, іноді з помаранчевим або рожевим відтінком. Важливо щоб на гранаті не було коричневих м’яких плям, що свідчить про початок гниття продукту. Шкірка у стиглого граната щільно обтягує плід, чітко підкреслюючи його грані.

На поверхні граната не повинно бути ніяких ушкоджень. Крім того, шкірка дозрілого плоду повинна бути підсохлої і трохи задерев’янілість.

Але слід пам’ятати, що занадто суха кірка може бути свідченням того, що плоди занадто довго зберігалися і всередині теж встигли висохнути або підгнити. Навпомацки гранат не повинен бути гладким. Якщо гранат гладкий це означає, що його зірвали несозревшіе. Зрілий гранат повинен бути важче, ніж він може здатися на вигляд.

Справа в тому, що в стиглому гранаті немає ніяких пустот, а зерна налиті соком. Вибирайте щільні і тверді плоди. Якщо гранат м’який, можливо він був підморожений або побитий під час транспортування.

При виборі також слід заглянути в хвостик або так звану корону граната. Там не повинно виявитися ніяких зелених паростків, а суцвіття має бути висохлим. Якщо при покупці є можливість спробувати гранат, обов’язково скористайтеся цим. Так як, дуже часто визначити солодкі зерна чи ні можна тільки на смак. Зерна стиглого граната мають бути соковитими і солодкими.

Колір зерен не є критерієм якості та стиглості граната. Але якщо ви хочете прикрасити ним салат або інше блюдо, то, безсумнівно, потрібно вибирати гранати із зернами насиченого червоного відтінку.

Бажаємо вдалого вибору! Автор.

Як вибрати гранат?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты