Як їсти креветки?

Як їсти креветки?

Правила столового етикету. Як правильно їсти креветки, мідії, раків і рибу правила столового етикету, розгляд яких розпочато з розмови про те,. У даній бесіді поговоримо про те, як правильно їсти креветки, мідії, раків і рибу.

Як правильно їсти креветки. Креветки подають до столу дуже часто у вигляді закусок з соусом в смаженому вигляді з неочищеним кінчиком хвоста і без голови.

Креветку беруть за цей кінчик і опускають в соус, відкушують очищену частину, при цьому хвостик потрібно покласти на окрему тарілку. Якщо креветка неочищена, то її беруть руками, відокремлюють голову крутним рухом за допомогою великого і вказівного пальців і потім знімають панцир. Очищені креветки слід їсти виделкою, в дружній компанії в неформальній обстановці креветку відправляють в рот цілком, панцир слід покласти на окрему спеціальну тарілочку. Коктейль з креветок подають у чашці на сервировочной тарілочці.

Креветку потрібно їсти, наколюючи на вилку. Щоб уникнути перекидання чашки з коктейлем, різати креветку на сервировочной тарілці не рекомендується. У тому випадку, якщо креветки в коктейлі великі, то в домашніх умовах будинку їх наколюють на вилку і відкушують.

Аналогічно можна чинити і на банкеті, але правилами етикету допускається розрізати креветку виделкою. Як правильно їсти мідії. Найбільш часто мідії подаються в раковинах і в якості окремого страви, при цьому раковини повинні бути злегка відкриті. Для вживання мідій необхідні щипчики і спеціальна устрична вилка. Щипчики потрібно взяти в ліву руку і затиснути ними мідію на тарілці, за допомогою виделки з раковини дістається і сам молюск.

Існує й інший спосіб. Молюска поливають соусом через відкриту раковину і потім його акуратно витягують. Сам процес повинен відбуватися тихо, без пріхлебиванія. Порожню раковину відкладають на спеціальну тарілку. Буває, що мідії подаються в копченому і маринованому вигляді вже прямо на коктейльних паличках.

У такому випадку їх потрібно просто помістити в рот. До мідіям сервірують сухе біле вино кімнатної температури. Для ополіскування рук подається вазочка з чистою водою. Як правильно їсти раків.

Раков їдять руками. У домашніх умовах раків можна обробляти і пальцями. У ресторані їх можуть подавати на загальному блюді або на порційних тарілках, по три раку на тарілці.

Праворуч від тарілки ставиться спеціальна чашечка з водою для ополіскування рук. У великих ресторанах можуть запропонувати навіть надіти поверх одягу спеціальний фартух. У рака їстівними вважаються всі частини тушки, але найчастіше їдять м’ясо з клешнею і хвоста. Подається спеціальний ніж або ножиці, якими слід розколоти панцир і відрізати хвіст. Голова відокремлюється обертовими рухами пальців, її відкладають убік, а з клешнею і ніжок за допомогою ножа або вилочки дістають м’ясо, яке потім їдять руками або вилочка.

Потрібно пам’ятати, що м’ясо раків із зеленуватим відтінком їсти не варто. Зверніть увагу також і на таку особливість. Якщо після варіння хвіст у рака залишається прямим, то значить його варили вже мертвим і він не бажаний для вживання. Під час варіння загинаються хвости тільки у живих раків.

Якщо замовляєте раків до пива, то краще попросити, щоб принесли велику порцію. До маленької порції подають сухе біле вино. Як правильно їсти рибу. Риба може бути вареної, смаженої, запеченої або копченої. До гарячої рибі подається спеціальний рибний прилад негострий ніж широкої лопаткообразной форми і рибна вилка з короткими зубцями.

Буває, що рибного ножа немає, і тоді пропонуються дві звичайних або рибних вилки, в такому випадку вилка в правій руці виконує функцію ножа. У крайньому випадку допускається їсти рибу однією виделкою, допомагаючи собі скибочкою хліба. Потрібно запам’ятати головне правило рибу не потрібно різати, ножем тільки відокремлюють філе від кісток. Якщо рибу подали порціонної, м’якою, вареної або запеченої, то порційні шматки притримують кінчиком ножа і відокремлюють виделкою.

Шматочки філе розсипається риби слід збирати виделкою за допомогою ножа. Якщо рибу подали цілком, то в такому випадку її краще їсти за допомогою приладів. Спочатку знімається верхня частина шкіри, потім філе відділяється від скелета за допомогою ножа і з’їдається, після чого видаляють кісточки і їдять друге, нижню частину філе. Копчену рибу в домашніх умовах можна очищати і руками, в ресторані слід користуватися приладом.

Першим етапом відокремлюють шкіру, а потім з кісток по шматочку знімають м’ясо. Дуже часто до риби подається лимон, його сік вичавлюють опуклою стороною виделки.

Ділюся медичними порадами!.

Як їсти креветки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты