Як обробити ананас?

Як обробити ананас?

В основному, на наш стіл ананас потрапляє вже в розрізаному або кільцями, або кубиками вигляді, якщо він консервовані. А якщо ананас свіжий, то необхідні певні навички його оброблення, щоб не втратити жодного грама цього цінного екзотичного фрукта. Про те, як обробити ананас, розповість даний матеріал.

Для початку від ананаса потрібно відрізати його нижню частину, що зробить фрукт більш стійким, отже, полегшить виконання подальших з ним маніпуляцій. Потім, утримуючи ананас за зелений хвіст, треба обрізати шкірку, однак зрізати треба не повністю, а тільки верхній шар десь в 2-3 мм, при цьому на м’якоті повинні залишатися чорні точки. Далі необхідно видалити ці чорні точки, застосувавши один із способів: — вирізати аналогічно вирізання картопляних вічок, спосіб тривалий, але економний; — прорізати жолобки по спіралі зверху вниз, оскільки точки розташовуються по діагоналі, спосіб менш економічний, але і менш витратний за часом. Тепер можна і зрізати листя ананаса, так як вони більше не знадобляться в оброблення, але при цьому можуть послужити прекрасним котельним прикрасою.

Після чого вирізаємо жорстку середину ананаса, для чого можна також застосувати два методи: — фрукт розрізати зверху вниз, а кожну отриману частину ще навпіл, потім вирізати середину з кожної отриманої часточки; — розрізати фрукт на кружечки, а середину вирізати формою діаметром близько 2 см , зробивши, таким чином, колечка.

Як обробити ананас?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты