Як приготувати горбушу в духовці?

Як приготувати горбушу в духовці?

Завдяки своєму смаку, малій кількості кісток і відносно невисокій вартості, горбуша є одним з найпопулярніших видів червоної риби на території нашої країни. Про те, як смачно приготувати горбушу, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Якщо у вас є вибір між покупкою охолодженої та замороженої риби, купуйте охолоджену в ній зберігається набагато більше корисних для здоров’я вітамінів, макро і мікроелементів. Одна з найпоширеніших помилок не тільки початківців, але і вже цілком досвідчених господинь, передержіваніе риби в духовці або на плиті. Так вона виходить сухою. Оптимальний час варіння риби приблизно 10-15 хвилин, смаження 20 хвилин, гасіння 30-40 хвилин. Горбуша вийде дуже соковитою, якщо перед запіканням вимочити її в маринаді з майонезу, лимонного соку і лука.

Горбушу взагалі рекомендують саме запікати, але не смажити. Якщо хочете саме смаженої риби, рясно полийте її соусом, наприклад, майонезом.

Дуже екзотичний смак вийде, якщо під час смаження рибу поливати лимонним або апельсиновим соком. Риба буде дуже ніжна, якщо перед приготуванням витримати її в лимоні, принаймні, 30 хвилин.

Нерідко для ще більшої соковитості до горбуші кладуть колотий лід. Є ще один секрет приготування надзвичайно смачної і соковитої риби: її потрібно витримати 30-180 хвилин в оливковій або іншому рослинному маслі. Після цього ви можете готувати рибу, яким завгодно способом. При готуванні горбуші будьте обережні з використанням спецій, занадто велика їх кількість може перебити аромат і смак риби.

Ідеальні спеції для горбуші чорний перець, рослинна олія, сіль і лимонний сік. Дуже соковитою і смачною виходить запечена у фользі горбуша.

Промийте філе риби, обсушити серветкою. Зробіть маринад з 1 склянки охолодженої кип’яченої води, чорного перцю, солі і соку половинки лимона.

Цим маринадом залийте рибу і заберіть її на холод хвилин на 20. За цей час подрібніше лук, порубати 2 варених круто яйця, потріть сир на крупній тертці.

Викладіть мариновану рибу на лист фольги, покрийте її цибулею, шаром яєць і сиром. Загорніть рибу. Запікайте горбушу при 200 градусах протягом 25 хвилин.

Прикрасьте запечену у фользі рибу посіченою зеленню перед подачею до столу.

Як приготувати горбушу в духовці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты