Як правильно варити каші?

Як правильно варити каші?

Як правильно зварити кашу, поради, рекомендації Приготування каші має свою специфіку.

Каші готують розсипчасті, в’язкі, рідкі і протерті. Консистенція каші залежить від співвідношення крупи і рідини.

При варінні каша не повинна сильно кипіти. Доливати воду в процесі варіння каші не рекомендується. В’язкі каші, як правило, варять на молоці, а розсипчасті — на воді або бульйоні. Насамперед крупу слід просіяти для видалення дрібних частинок і бруду, а потім вже промити від двох до чотирьох разів. Пшоно перед варінням каші ошпарьте, відцідіть і потім вже варите — в цьому випадку пропаде гіркуватий присмак крупи.

При варінні каші з круп, що не промиваються (манна, «Геркулес», дроблена гречана), рідина відразу влийте в каструлю, посоліть, доведіть до кипіння і потім всипте крупу. Вода при цьому повинна покривати крупу, щоб зерна рівномірно розбухали і каша добре упріла.

Крупу слід засипати в киплячу підсолену воду. Молочні каші слід солити менше, ніж каші, зварені на воді. Сіль в молочні каші кладіть раніше, ніж крупу.

Деякі крупи погано розварюються в молоці. Тому при варінні вузьких каш вівсяну, перлову, рисову, пшоняну крупу спочатку кладуть у киплячу воду і варять до напівготовності, а потім вже заливають гаряче молоко і доварюють до готовності. Коли каша загусне, додайте шматочок вершкового масла, накрийте казанок пергаментом, а потім кришкою і поставте в духовку на слабкий вогонь.

Якщо ви не маєте часом, то після загустіння каші казанок загорніть спочатку в папір, а потім — в подушки або теплу ковдру. Вона сама дійде і буде теплою до вашого приходу. Познайомимося з деякими рекомендаціями, які будуть корисні молодим господаркам. Не рекомендується варити кашу в емальованому посуді, так як пригорить, а емаль може потріскатися і потрапити в їжу.

Гречану крупу попередньо прожарюють у нежаркій духовці або на сухій сковороді, а потім — промивають. Рис, пшоно, перлову, ячну і вівсяну крупи спочатку промивають теплою (30-50 С) водою, а останній раз — гарячою (60-70 С). Розсипчасту кашу краще готувати в казанку.

Для такої каші об’єм рідини в 2 рази перевищує обсяг крупи. Щоб розсипчаста каша не пригоріла, упревая, помістіть казанок в миску з водою і поставте в духовку. Якщо каша все ж пригоріла, негайно перекладіть її в інший посуд.

Рис буде білим і розсипчастим, якщо його засипати в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку, і накрити каструлю кришкою. Щоб рис не прилипав до дна посуду, варіть його на пару. Рисовий відвар можна використовувати для приготування освіжаючих напоїв, додавши в нього варення або фруктовий сік. Якщо змастити каструлю маслом або покласти в рис шматочок масла, він не буде прилипати до стінок.

У рисову молочну кашу під час варіння не можна додавати цукор, від цього рис стане в’язким і буде довше варитися. Рисова каша для гарніру буде смачнішою, якщо зварити її на м’ясному бульйоні. Щоб розсипчаста перлова каша не придбала синюватого відтінку, воду після закипання злийте, крупу знову залийте гарячою підсоленою водою, додайте масло і варіть 15-20 хв до загустіння, після чого поставте упревать. Перлова каша звариться швидше, якщо попередньо замочити крупу на 2-3 год у холодній воді.

Для приготування рідкої манної каші крупу засинайте в киплячу воду або молоко тонкою цівкою, ретельно розмішуючи, щоб не утворилося грудок. Страви з манної крупи будуть пишними, якщо її на 30 хв замочити у воді або молоці.

Приємного апетиту!.

Як правильно варити каші?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты