Як варити брокколі?

Як варити брокколі?

Броколі містить в собі масу вітамінів, мінералів і мікроелементів, крім того вона низькокалорійна. А тому страви, з неї приготовані, надзвичайно корисні як для організму, так і для талії. Якщо ви любите брокколі і часто її готуєте, вам, напевно, буде цікаво дізнатися, як зробити так, щоб корисні речовини, що містяться в цьому овочі, по максимуму зберігали свої корисні властивості під час готування.

Останнім часом популярність брокколі в нашій країні зросла в кілька разів. Можливо, вся справа в її низькій калорійності, а може, люди просто розсмакували, який це ніжний і смачний овоч.

До того ж, з капусти брокколі можна приготувати величезну кількість самих різних страв, починаючи з супів і салатів і закінчуючи пирогами і соусами. Крім того, брокколі можна готувати і подавати як самостійне блюдо. Ну, і, звичайно ж, цей овоч є прекрасним гарніром до або риби. Дуже уважно слід поставитися до вибору брокколі: на качані не повинно бути квіток, сам качан повинен бути кольору молодої зелені. Якщо вам пропонують капусту жовтуватого відтінку від покупки краще утриматися.

Один з ключових моментів при готуванні брокколі дотримання часу приготування. Цей овоч не любить тривалої термічної обробки, та й більшість корисних властивостей капусти просто-напросто улетучатся, готувати брокколі потрібно не більше 2-3 хвилин. Цей овоч можна обсмажити, приготувати на пару, відварити або подавати сирим. Перед тим як почати готувати, її промивати холодною проточною водою і обов’язково розбирають на суцвіття. Найпопулярніші страви з брокколі супи-пюре.

Промийте 400 г броколі, розділіть її на суцвіття, опустіть в киплячу воду і відваріть протягом 2-3 хвилин, посоливши (1 чайна ложка) і приправивши воду за смаком. В окремому посуді залийте окропом 30 г мигдалю, очистіть його і подрібніть блендером, додайте відварну брокколі, поступово вводячи вийшов бульйон. Доведіть все до стану пюре, додайте 1 чайну ложку рослинної олії і 10 г масла волоського горіха. Перед тим як подати до столу, посипте блюдо кунжутом. Брокколі відмінно підходить для приготування смачних запіканок.

Відваріть 200 г капусти в підсоленій воді, відкиньте овоч на друшляк, обсушіть, 200 г шинки наріжте соломкою, окремо збийте яєчний білок з 100 мл вершків. Підготуйте форму для запікання: змастіть її рослинним маслом, викладіть туди капусту, поверх неї шинку, залийте білково-вершковою сумішшю, посоліть, посипте тертим сиром (100 г), зеленню. Запікайте в духовці протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавайте блюдо гарячим.

Як варити брокколі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты